3 Aralık 2008 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye


Hani demiştim ya tarifini yazacağım diye.İşte bizim biraz değişime uğramış tırtıl kurabiyemiz:

Şu bir milyoncu dediğimiz yerlerde,pazarlarda bulunan bir aparatı var bu kurabiyenin.Şöyle koni şeklinde ağzı da krema şırıngasının ağzına benzeyen aparat...Kurabiyenin ana malzemesi o zaten.

Malzemeler:

1 paket yumuşak margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvıyağ

yarım limonun suyu (ama bence birazcık olması yeterli.Fazlasıda çok ekşi olabiliyor)

yarım paket kabatma tozu

Aldığı kadar un


Arasına:nutella veya herhangi bir kakaolu fındık kreması


Ucuna:Üzerindeki tarife göre pişirilmiş kakaolu puding ve ucunu bulamak için hindistan cevizi


Malzemeler yoğurulup çok katı olmayan bir hamur elde edilince aparatının içine hamurdan konulur.Parmakla üzerine bastırılıp ucundan çıkması sağlanır.Parçalar biraz uzun olmalı ki ucuna rahat bulansın puding.Kurabiyeler yaklaşık 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.Çıkarılan kurabiyeler ılındıktan sonra iki kurabiyenin arasına nutella sürülüp kapatıldıktan sonra ucu önce pudinge sonra da hindistan cevizine batırılır.


Not:Annem bu tarifi arasına çilek marmelatı sürüp ucunda da çilekli puding kullanmış.Bu da hoş bir alternatif olmuş.Şiddetle tavsiye edilir....

4 yorum:

GeCe dedi ki...

resim çok küçüktü üzerine tıkladım aman allahım gözüme gözüme girdiler canımı çektirdiler, çok nefis görünüyor hımm şimdi kahveyle olsaydı

Flame dedi ki...

Pastane usulü olmuş görünüm süper tadı da nefise benziyor. eline sağlık.

gunduz68 dedi ki...

GeCe;
teşekkür ederim..İç çektiren bi görüntü dimi:)
Flame;
Yiyenlerin çoğu evde yapıldığına inanmıyor zaten..

ASLI dedi ki...

Merhaba canım komşumuz bu tarifi uyguluyordu ilk tattığımda bayıldım bu lezzete tarifini almak için onu tekrar görmeyi bekliyordum süper oldu sayfanda bulduğum eline sağlık sevgiler.

Etiketler

İzleyiciler